Muntele Athos
Camara Sfantului Munte s-a nascut din dorinta de a duce mai departe mostenirea spirituala a Sfantului Munte, bogatiile naturale si produsele traditionale de aici, cu proprietati binefacatoare, plamadite de parintii athoniti dupa retete vechi de sute de ani.

In Sfantul Munte Athos se gasesc 20 de sfinte manastiri, precum si numeroase schituri, chilii si colibe, care se afla sub ascultarea celor 20 de manastiri. Manastirile sunt de sine statatoare si, de-a lungul timpului, parintii de aici au dobandit experienta si cunostintele necesare pentru a crea produse autentice, cu radacini in traditia si studiul manuscriselor din perioada bizantina si pre-crestina, de mai bine de 1000 de ani. Printre aceste manuscrise, s-au pastrat pe de o parte, unele care descriu proprietatile vindecatoare ale multor plante care cresc in Muntele Athos, si pe de alta parte, remedii si leacuri naturale, precum si modul lor de folosire, inca din vechime.

Cu ajutorul tehnologiei moderne, in ziua de astazi se fac studii si cercetari despre vechile  practici athonite, care adeveresc nenumaratele efecte binefacatoare ale plantelor de aici, asa cum sunt ele pastrate in aceasta adevarata „farmacie a naturii”, care este Sfantul Munte. Rezultatul este crearea a numeroase produse naturale, cum sunt creme dupa retete traditionale, unguente terapeutice, sapunuri, sampoane etc. Pasul urmator este ambalarea cu deosebita grija a tuturor acestor produse, avand ca scop prevenirea, ameliorarea sau chiar tratarea multor probleme de sanatate. 


Sfantul Munte Athos este locuit de calugari de mai bine de 1000 de ani si a ramas una dintre putinele regiuni cu spatii virgine, adapostind o diversitate de specii de plante binefacatoare, asta pentru ca a ramas un loc neatins de efectele nocive ale industriei grele. Iata cum a fost posibila aparitia produselor naturale bio care tin de specificul si traditia zonei: masline, ulei de masline, miere, vinuri si ceaiuri. 

Sunt multi oameni, din diverse parti ale lumii, care isi doresc sa se apropie de si sa cunoasca cultura Sfantului Munte Athos. Din pricina randuielii, a ascultarilor si a datoriilor obsesti, care cad in seama parintilor din cadrul unei manastiri, acestora le este cu neputinta sa se ocupe si de producerea si raspandirea bogatiilor si a produselor traditionale din Athos catre multimea de doritori ce ravnesc sa se bucure de harul acestui loc binecuvantat. 

Si aici isi incepe povestea Camara Sfantului Munte, care preia misiunea de a raspandi aceasta mostenire, spirituala si materiala, in afara granitelor Sfantului Munte Athos.