Ulei de masline extravirgin BIO Agoureleo - 250 ml
Cod produs: U_A_0010

Ulei de masline extravirgin BIO Agoureleo - 250 ml

Ulei de masline extravirgin BIO Agoureleo (250 ml) - ulei organic provenit din cultura bio a Sfintei Mari Manastiri Vatopedi, de la Sfantul Munte Athos. Uleiul de masline extravirgin de la A...

Pret: 67,00 lei

Stoc indisponibil
Ulei de masline extravirgin BIO Agoureleo (250 ml) - ulei organic provenit din cultura bio a Sfintei Mari Manastiri Vatopedi, de la Sfantul Munte Athos. 

Uleiul de masline extravirgin de la Athos provine din cultura maslinilor in conditii ideale de sol si clima, maslini saditi de calugarii athoniti in dragostea si respectul pentru tainicele canturi ale roditorului pamant de aici. 
Rugaciunea si binecuvantarea calugarilor insotesc fiecare pas, de la culegerea maslinelor, pana la imbutelierea uleiului, ceea ce face ca uleiul EvDokimon sa fie unul exceptional, bogat in nutrienti si cu o aroma inconfundabila. Parintii stiu cel mai bine care este perioada cea mai potrivita pentru strangerea recoltei iar acest fapt se reflecta in calitatea superioasa a uleiului de masline extravirgin produs la Manastirea Vatopedi. Cel mai bun moment pentru culegerea maslinelor este acela cand fructul nu este prea copt, pentru ca asta ar duce la o aciditate scazuta a uleiului. 
Produs din maslinele inca necoapte si culese direct din maslini, are urmatoarele particularitati: gustul amar, aciditatea foarte scazuta si un continut mai ridicat de antioxidanti decat alte uleiuri de masline extravirgine. Continutul ridicat de polifenoli al uleiului de masline extra virgin Agoureleo sporeste semnificativ utilizarea lui in domeniul farmaceutic si in retetele gastronomice din intreaga lume. Are o culoare verde intens si luminos datorita clorofilei din maslina neajunsa la maturitatea deplina, care potenteaza proprietatiile antioxidante ale acestui ulei. 
Caracteristici:
Gustul este diferit fata alte al altor uleiuri de masline extravirgine, fiind puternic amar, cu o oarecare iuteala. Totodata se simte o aroma puternica de masline proaspat taiate. Ca proprietati, uleiul Agoureleo este cel  mai bogat in antioxidanti, un antiinflamator recomandat, cu valori nutritive ridicate. 
Regasindu-se si in manuscrisele lui Hipocrate, acest ulei este recomandat ca remediu natural in tratarea a peste 60 de afectiuni. Protejeaza inima, reduce nivelului colesterolului, este totodata un puternic adjuvant in lupta formarii celulelor canceroase. 
Mod de utilizare:
Se foloseste in gastronomie, ca atare, nu se proceseaza termic. Uleiul Agoureleo este cunoscut ca un remediu naturist: vindeca si ajuta in revitalizarea rapida a pielli si a parului, trateaza arsurile, durerile gingivale, rani superficiale si vanatai. 

Valori nutritionale:
Contine 13,2 mg de polifenoli si alte derivate la un vol. de 20 g de ulei de masline. 
Aciditate 0,15 - Valoare peroxizi: 7,4 mEq 02/ kg; continut: 48 mg/ kg; absorbtie raze ultraviolete K232=2,044 / K268=0,134 / ΔK=0,0004

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Continua