Ulei de masline extravirgin Manastirea Vatopedi, sticla 500 ml

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs: UM_0001
  • Stoc: Indisponibil
  • 44,00 lei

ne puteti contacta si la: +40 742 887 788
Beneficii Abonament:
  • Aduna 2X Puncte Camara
  • Sari orice comanda
  • Anuleaza oricand
  • Adauga orice produs in Abonamentul tau

Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Uleiul de masline extravirgin EvDokimon de la Manastirea Vatopedi, Sfantul Munte Athos, Grecia este produs in instalatii de ulei verificate, certificate, sub atenta supraveghere si grija  parintilor de la Sfanta Mare Manastire Vatopedi, pe fundamentul relatiei stravechi a omului cu maslinul. Uleiul de masline extravirgin de la Athos provine din cultura maslinilor in conditii ideale de sol si clima, maslini saditi de calugarii athoniti in dragostea si grija pentru roditorul pamant de aici. 

 

Livezile de Maslini ale Sfintei Mari Manastiri Vatopedi


In manastire exista o moara moderna de masline certificata, care ii urmeaza vechii mori de masline din piatra, moara traditionala de apa, si toate utilajele care existau deja si sunt si in prezent folosite. Plantatia de maslini veche de secole este formata din 4000 de radacini, vechi de pana la 800 de ani.  
Exista multi maslini care au rasarit singuri, cu mii de radacini de maslini salbatici si soiuri unice. Exista, de asemenea, plantatii moderne de maslini cu alti 4000 de maslini. In livada de maslini a manastirii se folosesc procese moderne si inovatoare de productie , cum ar fi compostarea tuturor reziduurilor presei de masline, deoarece in manastire nu sunt permise ingrasaminte chimice. 
Recoltarea maslinelor se face manual, asa cum se obisnuieste de sute de ani.  Nivelurile de polifenoli sunt peste media Uniunii Europene si, in combinatie cu vitamina E, ofera mai multa protectie impotriva oxidarii lipidelor din sange.  Uleiul de masline extravirgin este acum recomandat de medicina moderna, datorita ingredientelor sale valoroase care ofera sanatate, sanatate si longevitate.

 

Rugaciunea si binecuvantarea calugarilor insotesc fiecare pas, de la culegerea maslinelor, pana la imbutelierea uleiului, ceea ce face ca uleiul EvDokimon sa fie unul exceptional, bogat in nutrienti si cu o aroma inconfundabila. Parintii stiu cel mai bine care este perioada cea mai potrivita pentru strangerea recoltei iar acest fapt se reflecta in calitatea superioasa a uleiului de masline extravirgin produs la Manastirea Vatopedi. Cel mai bun moment pentru culegerea maslinelor este acela cand fructul nu este prea copt, pentru ca asta ar duce la o aciditate scazuta a uleiului. 

Maslinele sunt culese cu grija de catre parinti si in aceeasi zi ajunge la presa. Urmeaza procesul presarii la rece, destul de costisitor, insa reflectand garantia calitatii superioare a uleiului de masline extravirgin, timp in care uleiul este verificat si testat cu deosebita atentie. Apoi uleiul este ambalat si depozitat in cele mai bune conditii. 

In traditia ortodoxa, uleiul de masline este folosit ca remediu terapeutic atat pentru afectiunile fizice, cat si pentru cele de ordin spriritual – de pilda Taina Mirungerii. 

 

Ulei de masline extravirgin, sticla 500 ml. 

Ulei de masline extravirgin de categorie superioara, din Sfantul Munte Athos, obtinut direct din masline si exclusiv prin procedee mecanice. Presat la rece.

Uleiul poate deveni tulbure la temperaturi joase, dar se limpezeste cand revine la temperatura camerei. Acest lucru nu afecteaza calitatea uleiului. 

Origine: Sfantul Munte Athos, Grecia.

Volum: 500 ml. 

 

Produse asemanatoare