Ulei de masline salbatice - Agrieleo - BIO organic 500 ml

4 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs: UM_0009
  • Stoc: Stoc epuizat
  • 137,00 lei

ne puteti contacta si la: +40 742 887 788

Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Ulei de masline salbatice - Agrieleo - BIO organic (500 ml) - ulei organic provenit din cultura bio a Sfintei Mari Manastiri Vatopedi, de la Sfantul Munte Athos.

Uleiul de masline Agrieleo de la Athos provine din cultura maslinilor in conditii ideale de sol si clima, maslini saditi de calugarii athoniti in dragostea si grija pentru roditorul pamant de aici.

Rugaciunea si binecuvantarea calugarilor insotesc fiecare pas, de la culegerea maslinelor, pana la imbutelierea uleiului, ceea ce face ca uleiul EvDokimon sa fie unul exceptional, bogat in nutrienti si cu o aroma inconfundabila. Parintii stiu cel mai bine care este perioada cea mai potrivita pentru strangerea recoltei iar acest fapt se reflecta in calitatea superioasa a uleiului de masline extravirgin produs la Manastirea Vatopedi

.

Livezile de Maslini ale Sfintei Mari Manastiri Vatopedi


In manastire exista o moara moderna de masline certificata, care ii urmeaza vechii mori de masline din piatra, moara traditionala de apa, si toate utilajele care existau deja si sunt si in prezent folosite. Plantatia de maslini veche de secole este formata din 4000 de radacini, vechi de pana la 800 de ani.  
Exista multi maslini care au rasarit singuri, cu mii de radacini de maslini salbatici si soiuri unice. Exista, de asemenea, plantatii moderne de maslini cu alti 4000 de maslini. In livada de maslini a manastirii se folosesc procese moderne si inovatoare de productie , cum ar fi compostarea tuturor reziduurilor presei de masline, deoarece in manastire nu sunt permise ingrasaminte chimice. 
Recoltarea maslinelor se face manual, asa cum se obisnuieste de sute de ani.  Nivelurile de polifenoli sunt peste media Uniunii Europene si, in combinatie cu vitamina E, ofera mai multa protectie impotriva oxidarii lipidelor din sange.  Uleiul de masline extravirgin este acum recomandat de medicina moderna, datorita ingredientelor sale valoroase care ofera sanatate, sanatate si longevitate.

 

Caracteristici:

Gustul este diferit fata alte al altor uleiuri de masline extravirgine, are un gust puternic si usor mai aspru datorita maslinelor salbatice. Totodata se simte o aroma puternica de masline proaspat taiate.

 

Mod de utilizare:

Uleiul Agrieleo se foloseste in gastronomie, ca remediu naturist sau ca ulei mesager in combinatie cu diferite uleiuri esentiale.

Volum 500 ml.